Η Μαίρη η Πινέζα σε νέες περιπέτειες Συγγραφείς: τα παιδιά του Α2

img189

Η Μαίρη ήταν ευχαριστημένη εκεί ψηλά στον τοίχο όπου έμενε. Ώσπου μια μέρα, ο γιατρός τράβηξε με δύναμη ένα φύλλο από το μπλοκ και η Μαίρη έπεσε κάτω.

Μετά από λίγη ώρα έτυχε να περνάει από κει η μικρή κορούλα του γιατρού που πηγαίνει στην Α΄ δημοτικού, η Αγγελική.  Χωρίς να το καταλάβει η πινέζα μπήκε στο παπούτσι της.

img187Εκείνη τη μέρα ήταν Κυριακή και η Μαίρη Πινέζα πάνω στο παπούτσι της Αγγελικής πήγε εκδρομή στη θάλασσα.

img190Στην αρχή τη Μαίρη την ενόχλησε η άμμος γιατί είχε λερωθεί και δεν μπορούσε να δει καλά γύρω της. Η Αγγελική έβγαλε τα παπούτσια και τότε η Μαίρη βρέθηκε αναπαυτικά ξαπλωμένη δίπλα σε έναν αστερία, έναν αχινό, ένα κομμάτι γυαλί και πολλά μυρμήγκια.

img191img192

Της Μαίρης της άρεσε πολύ εκεί πάνω στην άμμο που τη ζέσταινε ο ήλιος και τη δρόσιζε το αεράκι και αποφάσισε να μείνει εκεί γιατί ήταν πολύ ωραία.

img194

img195

img196

img198

Έτσι νόμιζε ….

Όμως η Αγγελική είχε άλλα σχέδια. Την άλλη μέρα πήγε στο σχολείο και η Μάιρη Πινέζα είδε τόσα πολλά παιδιά που δεν είχε ξαναδει ποτέ στη ζωή της.

img207

img199img202 img206

Είδε την τάξη με τις πολύχρωμες ζωγραφιές των παιδιών, τις καρτέλες με τα γράμματα και τους αριθμούς, τα τετράδια και τα βιβλία.

img208img193

 

 

 

Πιο πολύ όμως ενθουσιάστηκε με τις φίλες της Αγγελικής. Έτρεχαν μια στο γυμναστήριο, μια στο κυλικείο, μια στην αυλή και πάλι πίσω στην τάξη. Διασκέδαζε με την ψυχή της και σκέφτηκε πως θα ήταν ωραία να μείνει για πάντα εκεί.

img200

img204 img208 img205

Έτσι νόμιζε …

Aside

Σχολιάστε

Kατηγορίες